2020

Op deze pagina word het laatste nieuws verzameld over de vos in Nederland.
Zoek je nieuws uit een ander jaar? Gebruik dan een van de onderstaande buttons.
Op deze pagina word het laatste nieuws verzameld over de vos in Nederland. Zoek je nieuws uit een ander jaar? Gebruik dan een van de onderstaande buttons.
Titel: Herken de aanwezigheid van een vos zonder dat je hem ziet
Datum: 11-12-2021
Bron: RTV Drenthe
In verhalen is hij vaak sluw en slim en ook in het bos zal je niet snel een vos tegen het lijf lopen. Vossen zijn schuw en gaan vaak ‘s nachts op pad. René Nauta, ervaren spoorzoeker en eigenaar van Extra Bushcraft, laat zien welke sporen een vos achterlaat. Het heeft pas geregend en dat maakt het sporen zoeken niet gemakkelijk. Prenten vindt hij niet maar wel een vossenhol.
Titel: Vos loopt in verboden wildklem, boswachter verlost hem uit zijn lijden: ‘Verschrikkelijk wrede daad’
Datum: 25-11-2021
Bron: De Gelderlander
Een vos is in de gemeente Renkum overleden, nadat het dier in een verboden wildklem is gelopen en daardoor gewond raakte. De verwondingen waren zo erg dat boswachter Victor Nuijten de vos uit zijn lijden heeft verlost. ,,De poten waren helemaal verbrijzeld.”
Titel: Dit moet je doen als er een vos in de de wijk loopt
Datum: 24-11-2021
Bron: In de Buurt
“Er loopt een vos in de wijk. Is dat normaal en wat moet ik doen?” Deze vraag krijgen ze bij dierenambulance Den Haag steeds vaker. “Een vos in de straat is geen reden tot zorg, maar houd wel afstand”, is hun antwoord.
Titel: Hongerige vos in Buitenpost: koppen van elf kippen eraf
Datum: 19-11-2021
Bron: Omrop Fryslân
Beheerders van dierenweiden en andere inwoners van Buitenpost worden opgeroepen kippen en ander kleinvee binnen te houden. In het dorp en omgeving is mogelijk een hongerige vos op zoek naar voedsel.
Titel: Deze vos kwam zó dichtbij dat natuurfotograaf Thijs (10) uit Deventer helemaal vergat te klikken
Datum: 22-10-2021
Bron: De Stentor
Thijs Kloppenburg (10) zag ineens een vos op een paar centimeter van zijn lens. De ontmoeting van zijn leven. De jonge Deventenaar was te dicht bij en te verbaasd om een mooie foto te maken. Maar papa Jeroen had gelukkig de video-opname aanstaan.
Titel: Vos komt zomaar op bezoekers aflopen in het Fochteloërveenhelemaal vergat te klikken
Datum: 06-10-2021
Bron: RTV Drenthe
Het was een opvallend gezicht voor de boswachters in het Fochteloërveen toen zij een wilde vos langs de weg zagen zitten. Het dier wacht namelijk rustig af en benadert bezoekers actief om eten te vragen. Reden genoeg om te denken dat de vos in het gebied gevoerd wordt, want er is ook brood langs de weg gevonden.
Titel: Vos ziet golfbal voor ei aan: ‘Hij hield ons al een tijdje in de gaten’
Datum: 07-09-2021
Bron: RTL Nieuws
Tijdens een avondje golfen met een goede vriend werd Bilthovenaar Jannes bestolen door een sluwe dief. Een jong vosje ging er met zijn golfbal vandoor. Jannes filmde de diefstal.
Titel: Vroegtijdig einde voor jonge vos in IJmuiden. ’In deze periode sneuvelen veel pups in het verkeer’
Datum: 27-07-2021
Bron: Ijmuider Courant
Pal voor de deur van het Bunkermuseum in IJmuiden is maandagochtend een dode vos gevonden. De vos, een jong dier zo te zien, is waarschijnlijk aangereden door een auto. Noor Hooijdonk vond de vos en stuurde de foto naar de redactie.
Titel: Vos valt schapen aan in Drenthe: ‘Roofdieren zijn liever lui dan moe’
Datum: 07-06-2021
Bron: RTV Drenthe
Drie schapen en een kalf zijn de afgelopen maanden aangevallen door een vos. Dit gebeurde in Grolloo, Makkum en Erm. Het kalf werd in Kerkenveld slachtoffer van een vos.
Titel: Vos en das leven samen in een Drentse burcht
Datum: 05-06-2021
Bron: RTV Drenthe
Een soort twee-onder-een-kapwoning midden in een Drents bos. Een dassenfamilie en vossenfamilie leven in dezelfde burcht. Toch schrikt een vosje van zijn buren, zien we op beelden van Harry Boerma.
Titel: Verminkte vos gevonden in Galmaarden
Datum: 25-04-2021
Bron: Persinfo
Maandag merkte een voorbijganger vanaf de straat een verminkte vos op in een weiland in het Vlaams-Brabantse Vollezele. Eerder die dag was er op het veld gemaaid, maar omwille van de aard van de verwondingen bestaat bij AnimalRights het vermoeden dat de vos opzettelijk werd omgebracht en verminkt. Om dit te bevestigen wordt er verder onderzoek gedaan.
Titel: De vos is in opkomst in Rotterdam
Datum: 31-01-2021
Bron: Dagblad 010
De vos is bezig met een opkomst in de stad, vooral in de noordelijke wijken van Rotterdam. Moeten we daar blij mee zijn of niet. Stadsecoloog Olaf van Velthuijsen is er nog niet uit: ‘Is de vos een plaagdier of niet?’.

Reacties zijn gesloten.